Borisu Špremu posthumno Nagrada Grada Zagreba

Boris Šprem

Autor: Sarah Srdar 3/13/2013 9:04

Posljednja sjednica Odbora za javna priznanja u ovom skupštinskom sazivu prošla je u znaku Nagrade Grada Zagreba. Iako se u jednoj godini može dodijeliti 15 nagrada, Odbor može i mimo radnih tijela predložiti svog kandidata. Tako je Davor Bernardić predložio da se posthumno odlikuje njegov prethodnik.

– Sukladno Odluci, Odbor može predložiti kandidata koji nije predložen u postupku javnog natječaja. Taj prijedlog ne ulazi u broj nagrada određenih Odlukom ako se 15 prijedloga utvrdi temeljem javnog natječaja.  Osobno sam, a u razgovoru s kolegama, predložio Borisa Šprema. I to za iznimne zasluge i doprinos demokratizaciji na mnogim vodećim pozicijama, za zasluge da hrvatsko zakonodavstvo bude što kvalitetnije, pravednije i socijalno osjetljivije, za uspostavu uspješnijeg i transparentnijeg načina upravljanja na svim pozicijama na kojima je bio te kao čovjeka, supruga i oca – objasnio je svoj prijedlog Davor Bernardić.

Za dodjelu ove prestižne nagrade stiglo je 109 prijedloga, a radna tijela izdvojila su njih 28.

– Posao radnih skupina nije bio nimalo lagan jer smo morali odabrati između najboljih. Ponekad je to bilo iznimno teško. U pojedinim skupinama je to bilo i zahtjevno – dodao je Bernardić.

Članovi Odbora jednoglasno su podržali pokroviteljstva nad svim zaprimljenim molbama koje su se našle na dnevnom redu.