“Bok! Ja sam Ira i ja sam autistična” – kampanja trinaestogodišnjakinje za psa pomagača

Sva se sredstva prikupljaju putem računa Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet HR5323600001501736635 - s naznakom Za Zoe.

FOTO: Press materijal

Na adresu portala Zagrebancija.com stiglo je pismo 13-godišnje Ire koja je putem Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet pokrenula kampanju #Zoeija za svog novog psa pomagača, corgija Zoe. Naime, osobe s autizmom, kao što je Ira, trebaju podršku psa pomagača, stoga pomognemo Iri kako bi Zoe bila spremna pružiti joj prijeko potrebnu podršku. Njeno pismo prenosimo u cijelosti:

„Bok! Ja sam Ira i ja sam autistična osoba. Ne volim ljude gledati u oči. Bob mi pomaže kad sam usamljena.“ – riječi su kojom mlada, trinaestogodišnja Ira, započinje svoju priču u kampanji #Zoeija koju je putem Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet pokrenula za svog novog psa pomagača, corgija Zoe.

Naime, Ira je svog Boba, prvog psa pomagača, dobila prije pet godina i sada priprema Zoe
kako bi se Bob umirovio. Cilj kampanje je prikupiti 80 tisuća kuna što obuhvaća kupnju
šteneta corgija, dvogodišnji trening psa i naravno potrebnu hranu te sve što jednom psu
treba.
Ona kaže da je autizam drugačije posložen mozak i da je ok s istim. Ona govori i nema
intelektualne teškoće ali joj, kako kaže, neke stvari jako smetaju. Osjetljiva je na neke stvari.

Treba pomoć s nekim stvarima koje ne može sama srediti, a pas pomagač joj pomaže da se
smiri i da se osjeća sigurno kada ima meltdown ili pak kada joj treba da nešto napravi i kada ju je strah.

Do sada je dio sredstva prikupljen no slijedi onaj značajniji. Sva se sredstva prikupljaju putem računa Hrvatske udruge za školovanje pasa pomagača i mobilitet HR5323600001501736635 – s naznakom Za Zoe.

Udruga se, do sada, pokazala kao istinski pomagač djeci koja žive s autizmom. Kampanju i priče mlade Ire možete pratiti putem Facebook stranice Zoe i ja gdje se kroz sustavne objave može pratiti napredak školovanja corgija Zoe i naravno naučiti o autizmu te kako Ira doprinosi osvještavanju ove za društvo iznimno bitne teme.