Blokirana cesta prema gradu, stiže prometni kolaps

Autor:: N.T. 3/5/2010 10:41

Prosvjedi seljaka nastavljaju se i dalje. Tako je dvadestetak traktora kod Zaboka blokiralo Zagorsku magistralu dok su lokalni poljoprivrednici iz Velike Gorice blokirali cestu prema Zagrebu. Cilj im je, kako su ranije najavili, stići na Markov Trg.

Zahtjevi seljaka i dalje su isti – isplata oko 200 milujuna kuna poticaja iz prethodne dvije godine, i odustajanje od ukidanja poticaja za ratarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo.

-.-Robert Anic/ PIXSELL-.-‘Nastavljamo s prosvjedima dok nam se ne ispune naši zahtjevi. Bit ćemo uporni’, kazao je predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije Dragutin Dukić.

Iz Ravnateljstva policije još ranije su kazali da se javni prosvjedi ne smiju održavati na autocestama i magistralnim cestama zbog ugrožavanja sigurnosti prometa.

Što će biti sa prometnim stanjem u gradu kada seljaci dođu u Zagreb, još uvijek ne znamo, a kako smo još jučer pisali, ne zna niti policija. Prometne alternative nema, no policija upozorava seljake da prosvjedi na cestama bez odobrenja remete sigurnost prometa i javni red te pravni poredak.

Za takve prekršaje propisana je kazna u iznosu od 300 do 20.000 kuna. Policija ističe i da će iskoristiti sve zakonske ovlasti koje ima na raspolaganju kako bi zaštitila javni red i mir.