Bandićeve smicalice posvađale Šprema i Kovačevića

Radimir Čačić u društvu Dragana Kovačevića

Autor:: Sanjin Španović 12/22/2009 21:19

Spašavajući smicalicama u Holdingu svoju poziciju jedinog člana Skupštine, Milan Bandić uspio je u utorak nehotice i posvađati svoja dva najžešća oponenta.

Naime, na hodniku Gradske skupštine nakon hitne sjednice Odbora za statut došlo je do povišenih tonova između predsjednika Skupštine Borisa Šprema i Dragana Kovačevića, šefa zagrebačkog HNS-a. Kovačević je Špremu prigovorio da prestane više sa mlakom i opreznom politikom protiv Milana Bandić, i da već jedno odlučno krene u završnu fazu rušenja njegove vladavine.

Kako neslužbeno doznajemo, Kovačević, koji nam je i potvrdio da je bilo svađe na hodniku kojoj su prisustvovali i Jasen Mesić i Darinko Kosor, smatra da Špremovo čekanje Bandićevih poteza daje Bandiću dodatni manevar za nove poteze, umjesto da prisili šefa Holdinga Ivu Čovića da sazove proširenu sjednicu Skupštine Holdinga.

-.-Saša Jokić-.-Domjenak Hrvatske narodne stranke– Oni iz SDP-a čekaju neke poteze Milana Bandića, umjesto da odmah pokažu zube i povuku neke poteze. Zna se šta moraju raditi – rekli su nam neki sugovornici iz HNS-a.

Jedan od njih potvrdio nam je kako je u petak održan sastanak novog vrha gradskog SDP-a  s šefovima HNS-a i još nekih oporbenih političara na kojem su HNS-ovci, prvenstveno Radimir Čačić, od Šprema tražili da Čović sazove proširenu Skupštinu Holdinga. Šprem ih je, tvrde naši sugovornici, zamolio za još malo strpljenja obećavši im da će se to uskoro riješiti pravnim putem.

– Čak je i Igor Rađenović iz SDP-a na našoj strani i sam je Špremu rekao da se slaže sa našim navodima – dodaje naš sugovornik. Dragan Kovačević ipak smiruje tenzije i kaže da je situacija, zasada, pod kontrolom.

Pixsell-.--.-Milan Bandić i Ivo Čović– Ivo Čović mora sazvati Skupštinu, donijeti novi pravilnik, smijeniti cijeli Nadzorni odbor koji djeluje pod Bandićevom kontrolom, i od svih članova uprave zatražili mandat na raspolaganje. Nakon toga mogli bi u Holdingu početi ispočetka – rekao nam je Dragan Kovačević.

Iako je Kovačević potvrdio da je bilo povišenih tonova, Boris Šprem jučer je sve demantirao. Kaže kako nikakve svađe nije bilo, a o spomenutom sastanku nije nam ništa želio pričati.

No, u cijeloj svađi loptica je trenutno kod Ive Čovića. Njegov glasnogovornik Dušan Viro priznao nam je da je malo vjerojatno da će Čović sazvati sjednicu Skupštine prije Božića.

– Skupštinu će sazvati tek nakon konzultacija s upravom, Gradskom skupštinom, nadzornim odborom i skupštinom Holdinga (Milanom Bandićem, op. a.) – rekao je Viro.