Bandića zastupnici opet popljuvali

Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine

Autor: Sanjin Španović 11/26/2009 9:23

Milan Bandić trpi žestoke kritike od cijele skupštine. I SDP, i HDZ i HNS, svi ga kritiziraju i napadaju. Na dnevnom redu je u tijeku rasprava o proračunu, no zapravo je to vruće pitanje za 2010. u drugom planu.

Kada je odlazio sa prošle Skupštine Milan Bandić je kratko rekao: “Popljuvali su me”. Danas, to slobodno može ponoviti.

– Nemojte me udarati ispod pojasa i koljena – moli Bandić cijelo vrijeme svoje kolege.-.-Antonio Bronic/PIXSELL-.-

Igre bez granica u Skupštini traju od ranog jutra. Svi klubovi zastupnika dogovorili su se da neće Milanu Bandiću na aktualnom satu usmeno postavljati pitanja. Poslati će ih mu pisanim putem. Tako je Bandić izgubio priliku za još jedan govor za govornicom na Gornjem gradu.

– Gradonačelnik je zbog osobne ambicije zanemario grad Zagreb. Mi smo shvatili da gradonačelnik grad ne vodi i nemamo ga šta pitati – rekao je Igor Rađenović novinarima zašto mu nisu postavili pitanja.

Ili možda nije? Odmah nakon čitanja prijedloga prve točke dnevnog reda, Bandić je ipak našao “špinu” za govor.

– Drago mi je da ste se ujedinili i oporba i vlast i to preko proračuna. Ali, neki buše gume aktualnom gradonačelniku. No, to neće proći – rekao je Bandić na što mu je prigovoreno sa zastupničkih klupa.

– Uvaženi gospodine Rađenoviću naučite se demokraciji, pustite me da govorim – rekao je uznevjereni Bandić Rađenoviću.-.-Antonio Bronic/PIXSELL-.-

No, Bandić cijelo vrijeme se ponaša kao da je član SDP-a i očito ne želi priznati da je isključen iz stranke. Stalno ponavlja “moji kolege iz stranke”.

– On nije član stranke i to je sam odlučio – rekao je novinarima Rađenović.