Bandić obećao bukobrane na Vrbiku i društveni dom

Bukobrani će se postaviti uz sjevernu traku Slavonske avenije

Autor: 3/2/2012 13:49

Uz sjevernu traku Slavonske avenija do kraj godine trebali bi biti postavljen bukobrani čime bi se riješio jedan od zahtjeva stanovnika Vrbika. Kako nam je rekao Pero Kovačević, predsjednik Mjesnog odbora Vrbik, gradonačelnik Milan Bandić je obišao njihov kvart te dao nekoliko obećanja.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Pero Kovačević na zboru građana Vrbika– Gradonačelnik je obećao da će se bukobrani izgraditi do kraja godine. Naime, prilikom obilaska naselja gradonačelnik je rekao kako su prihvatili zahtjev mjesnog odbora iz srpnja prošle godine kojim se zahtijeva postavljanje tih bukobrana uz sjevernu traku Slavonske avenije – istaknuo je Kovačević

Odabran izvođač elaborata

Postavljanje bukobrana nije bilo predviđeno prilikom rekonstrukcije Slavonske avenije u srpnju prošle godine. Tako su u Gradskom uredu za graditeljstvo u listopadu prošle godine pokrenuli javnu nabavu te je odabran izvođač elaborata zaštite od buke za Slavonsku aveniju od Kornatske ulice do Nove ceste. Sad slijedi izrada elaborata te odabir izvođača radova.

Pored bukobrana, Bandić je stanovnicima Vrbika obećao ispunjavanje još nekoliko zahtjeva. Među njima je i povratak društvenog doma. Dom bi se trebao vratiti u dvije faze.

-.-Damir Krajac / CROPIX-.-Stanari Vrbika su zatražili bukobrane od gradonačelnika Bandića prošle godine kada je obilazio novouređenu Slavonsku aveniju– Prvom fazom, koja bi trebala biti gotova u roku od 90 dana, trebala bi nam se vratiti istočna polovica doma koju sada koriste političke stranke i razne udruge. U taj prostor smjestit ćemo naš mjesni odbor kao i mjesne odbore Cvjetnica i Miramare –  rekao je Kovačević.

Uređuje se i streljana

Ostatak doma bespravno koriste četiri tvrtke te će grad pokrenuti postupak za njihovo izbacivanje. Također, do kraja tjedna bi se trebalo urediti parkiralište koje su si bespravno prisvojile te tvrtke. Na tom parkiralištu bi se trebalo ocrtati desetak parkirališnih mjesta za koja će se onda uvesti naplata, kao što je to slučaj i u ostatku kvarta.

Kovačević dodaje kako su se s Bandićem dogovorili da se uredi i streljana koja se nalazi iza društvenog doma te se preda na korištenje Streljačkom društvu Vrbik. Streljačko društvo obvezalo se da će, ukoliko im se preda taj prostor, omogućiti stanovnicima Vrbika da jednom tjedno ondje besplatno dolaze pucati.