Bandić najavio rezanje proračuna za 400 mil. kuna

Milan Bandić je jedan od članova GSV-a

Autor: Sanjin Španović 6/30/2010 13:28

Otprilike 400 milijuna kuna iznsiti će rezanje na prvom ovogodišnjem rebalansu proračuna grada Zagreba, najavio je u utorak na na sastanku predsjedništva Skupštine grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić predsjedniku Borisu Špremu, njegovim zamjenicima i predsjednicima klubova zastupnika.

Kako doznajemo, Bandić bi taj rebalans Skupštini trebao poslati već do sutra. Ukoliko zastupnici neće biti zadovoljni njegovim nacrtom, tj. planom ušteda na određenim stavkama najavljuju se brojni amadmani i itekako burna sjednica Skupštine za dva tjedna.

Jedna od stavki na kojoj Bandić predlaže rezanje jesu i naknade članovima Upravnih vijeća u Ustanovama u vlasništvu grada. Predsjednik gradskog HNS-a Dragan Kovačević rekao je isti dan kasnije na tribini o gospodarstvu Zagreba kako je tih 400 milijuna kuna premali iznos.

– Grad treba u 2010. godini izdržati sa četiri milijarde kuna, a potraživanja mu iznose 7,5 milijardi. Izračunao sam kako je deficit grada sada 14,9 posto, a Grčka je kada je upala u krizu i bankrot imala deficit od 12 posto – rekao je Kovačević.