Besplatno vježbanje za Zagrepčane se nastavlja

Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi od 35 do 65 godina koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života.

FOTO: Press materijal

Projekt „Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost – GETFIT4FREE“ Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu nastavlja se i u ovoj izazovnoj epidemiološkoj situaciji. Građani tako u besplatnim programima vježbanja mogu sudjelovati sve do lipnja 2021. godine, a prijave za sudjelovanje otvorene su i traju do nedjelje, 1.11.2020. godine. S obzirom na epidemiološku situaciju, u ovom ciklusu vježbanja provodit će se samo programi na otvorenom u obliku treninga nordijskog hodanja koji ujedno i prenose poruku stručnjaka koliko su svakodnevno kretanje, boravak u prirodi na čistom zraku te tjelesna aktivnost važni za očuvanje zdravlja upravo u doba pandemije.

„Tijekom trajanja projekta građani će dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti.“ – istaknuo je voditelj projketa prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Ciljana skupina korisnika projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi od 35 do 65 godina koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života.

Očekivani rezultati provedbe ovog projekta predstavljaju značajan doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja te podizanje kvalitete života. Jedan od rezultata zasigurno će biti i smanjenje troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života te kvalitetniji život u Gradu Zagrebu.

Za projekt se možete prijaviti na e-mail: prijave.getfit4free@kif.hr, a sve informacije o projektu možete saznati na www.getfit4free.eu.