Kokteli, ležaljke i knjige uselili na Zrinjevac: Zagreb dobio najšareniju plažu u zemlji

Osim odličnih knjiga, glazbe i filmskih naslova, posjetitelji će moći uživati i u posebnoj ponudi koktela, naslovljenih uspješnicama Lumen izdavaštva „Stephena Kinga“ ili „Bridget Jones“

Foto: Press materijal

Zrinjevac je opet postao najljepša, najkulturnija i najzabavnija zagrebačka ljetna plaža. Zahvaljujući projektu Lumen izdavaštva, treće po redu More knjiga omogućit će svim zaljubljenicima u čaroban svijet knjiga i čitanja da u narednih sedam dana, sve do nedjelje 9. srpnja, uživaju u više od 200 besplatnih naslova te bogatoj popratnoj ponudi.

U hladu prekrasnoga Zrinjevca otvaranjem manifestacije prezentiran je i jedinstveni projekt Lumen izdavaštva te partnera Školske knjige – Facebook reading challenge. Radi se o projektu čiji je krajnji cilj promicanje kulture čitanja, a u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani ljubitelji knjiga i oni koji će to tek postati, gdje god se nalazili. Za sudjelovanje je dovoljno da svaki zaljubljenik u knjige formira listu omiljenih naslova za ovo ljeto, istu podijeli sa svojim prijateljima na Facebooku, a ukoliko se u objavi navede #štočitas, #podijelistrastčitanja ili #lumen svi sudionici ostvaruju mogućnost osvajanja jednog Lumenovog naslova sve do 15. kolovoza.

More knjiga otvoreno je za sve posjetitelje od 10:00 do 23:00 sata sve do nedjelje, a ovogodišnja je plaža, koja se prostire na više od 300 m², izgledom i uređenjem u znaku džungle kao prostora koji simbolizira divljinu i slobodu u kojoj će se tijekom trajanja manifestacije moći u čitanju i svojoj mašti izgubiti svi posjetitelji.

Uz cjelodnevni program, Afterwork bookclub s posebnim popustima ili djela mladih umjetnika koji će u petak, svaki kroz svoj medij pokazati što za njih predstavlja čitanje, ovogodišnje More knjiga će biti prava kulturna poslastica. Posjetitelji će tako u utorak navečer imati priliku poslušati jungle jazz koncert uz Harry Gustavsson trio, uživati čak dva dana u ljetnom Somersby Sunset party-u, a za srijedu navečer sprema se i filmsko iznenađenje u suradnji s Motovun film festivalom.

Tijekom čitavog tjedna posjetitelji će tako moći uživati u jedinstvenom ljetnom ambijentu plaže sa svim popratnim ljetnim sadržajima – koktelima, ležaljkama, pijesku, besplatnim naslovima na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke, novoobjavljenim naslovima ali i prigodnim popustima na sve naslove koji će se moći kupiti na zagrebačkom Zrinjevcu.

– Cilj Mora knjiga je popularizirati čitanje, stoga smo ove godine osim mogućnosti besplatnog čitanja knjiga nadohvat ruke na plaži na Zrinjevcu, pokrenuli i jedinstveni Facebook projekt u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani te pritom osvojiti neke od popularnih naslova. Također, ponudu smo ove godine obogatili brojnim popratnim sadržajima kako bi posjetitelji uživali na najpoželjnijoj ljetnoj gradskoj destinaciji – rekla je Ana Marija Žužul, organizatorica Mora knjiga.

Osim odličnih knjiga, glazbe i filmskih naslova, posjetitelji će moći uživati i u posebnoj ponudi koktela, naslovljenih uspješnicama Lumen izdavaštva „Stephena Kinga“ ili „Bridget Jones“, posebnom Somersby koktelu i slasticama poznate zagrebačke ugostiteljske scene.