ZAVRŠEN ZG STRONG: Titula najjače ruke otišla je u Bugarsku

Zagreb je bio ovogodišnji ponosni domaćin natjecanja ZG STRONG. Jedinstveni sportski miting ugostio je neke od najboljih svjetskih obarača ruku. Uz novčane nagrade za prva dva mjesta, po prvi puta u povijesti, najboljih osam natjecatelja borilo se za najpoznatije Yakutske dijamante

Već četvrtu godinu zaredom, u Zagrebu je održan Svjetski kup u obaranju ruke ZG STRONG. Ovogodišnji kup okupio je velik broj sudionika iz cijeloga svijeta, koji su se natjecali u deset kategorija.

– Na najvećem sportskom događaju u 2017. godini sudjelovalo je 40-ak hrvatskih natjecatelja. Naša reprezentacija sudjeluje u nizu međunarodnih natjecanja, a ovaj Kup je kruna svih natjecanja – istaknuo je Aleksandar Jakovac, glavni organizator Svjetskog kupa u obaranju ruke.

Podršku su dobili od Grada Zagreba, a planova za budućnost im ne nedostaje.

– Nadam da smo zaslužili još jednu šansu da napravimo isto i 2018. godine. Smatram da je to najveća promidžba ovog sporta, samim time što je ove godine sudjelovalo 20 svjetskih prvaka u obaranju ruku. To je jedinstven sport koji u Rusiji i Americi broji po 30.000 aktivnih natjecatelja – zaključio je Jakovac.

Pobjedu je, ove godine odnio, bugarski višestruki europski i svjetski prvak Sasho Dimitrov Andreev.