Na Hipodromu održano Balkansko prvenstvo u dresurnom jahanju

Na zagrebačkom Hipodromu, održano je Balkansko prvenstvo u dresurnom jahanju. Radi se natjecanju najviše kategorije, koje ima međunarodni značaj

Balkansko prvenstvo u dresurnom jahanju proslavilo je svoju jubilarnu pedesetu obljetnicu, ali i prvu godišnjicu održavanja u Hrvatskoj.

– Prvo natjecanje bilo je održano u Bugarskoj 1968. godine, tako je ovo zaista izuzetan događaj. Ono što je najbitnije jest da imamo 61 natjecatelja, što je do sada najveći broj i u pojedinačnom natjecanju i u državnim reprezentacijama – izjavio je Milan Horvat, predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja.

Prvo natjecanje naše reprezentacije na domaćem terenu, ostvarilo je dobar uspjeh.

– Bila je peta od šest reprezentacija. Time smo stvarno postigli jako lijep uspjeh s kojim smo vrlo zadovoljni. Smatram da je ovo dobar nastavak dugogodišnjeg rada značajnog broja entuzijasta koji vole ovaj sport – dodao je Horvat.

Dresurno jahanje jedan je od najstarijih olimpijskih sportova, a Grad Zagreb sportašima nudi povoljne uvjete kako bi u budućnosti mogli ostvariti velike sportske rezultate.

– Zagreb je uistinu sportski grad, ali u konjički sport treba ulagati. Zato je Hipodrom nezamjenjiv kada je u pitanju dresurno jahanje. Ljubav prema konjima je jedna od najvećih ljubavi, kao i prema ljudima. Veseli me da ima ljudi koji to vole i koji se time bave – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.