Zmajlović: Tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju! Kožić odgovara: Njegove izjave su sramotne!

U drugi krug lokalnih izbora ulaze Mihael Zmajlović i Stjepan Kožić za mjesto župana Zagrebačke županije

Zahuktavaju se kampanje za drugi krug lokalnih izbora, a svoje snage će za Zagrebačku županiju u drugom krugu odmjeravati SDP-ov Mihael Zmajlović i  Stjepan Kožić.

Zmajlović je na današnjoj konferenciji za medije najavio kako će izgledati kampanja za drugi krug:

“Na ove izbore Kožić je išao kao kandidat HDZ-a, stranke protiv koje je na prošlim izborima govorio da je kriminalna stranka te da nikada neće vladati Zagrebačkom županijom.

„Tko s HDZ-om tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. Zbog toga pozivam sve stanovnike Zagrebačke županije da 30. svibnja na  Dan državnosti izađu na drugi krug, jer to nisu samo izbori već referendum protiv HDZ-a. HDZ nije državotvorna već državokvarna stranka, a njihova suradnja s Kožićem je pravi primjer političke prijevare na štetu birača“ – izjavio je Mihael Zmajlović, koji je će se kao drugoplasirani kandidat suprotstaviti Kožiću na izborima za župana Zagrebačke županije.

Zmajlović se osvrnuo i na Kožićevo priopćenje nakon prvog kruga za koje tvrdi da je ruganje građanima. „Kožiću je u 20 godina kroz ruke prošlo 20 milijardi kuna, ali još uvijek ne funkcioniraju domovi zdravlja, javni prijevoz, škole i ceste. Ruga se građanima koji žele doktore u svojim domovima zdravlja, jednosmjensku nastavu, brzi internet i javni prijevoz te im poručuje da to nije realno. Ako se ne boji, pozivam ga na sučeljavanje da mu pokažem kako izgleda moderna županija“ – poručio je Zmajlović i istaknuo kako su neki gradovi u Zagrebačkoj županiji već sami uveli besplatni prijevoz. 

„I u Zagrebu smo se dugo godina mučili i priželjkivali promjene te sada vidimo da je to moguće. Zbog toga i ovi naši izbori trebaju biti referendum. Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojeg grada, jer imamo zajednički cilj – maknuti HDZ iz Zagrebačke županije“ – izjavio je Mihael Zmajlović i naglasio kako je HDZ već u prvom krugu izgubio u Jastrebarskom, Vrbovcu i Svetoj Nedelji. U Dugom Selu i Svetom Ivanu Zelini je realno za očekivati da će HDZ-ovi kandidati izgubiti u drugom krugu, a u Samoboru nije ni ušao u drugi krug. Pobjedu imaju jedino u Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu, dok u Zaprešiću postoji realna šansa da njihov predsjednik županijske organizacije nakon dugo godina vlasti izgubi vlast.

Ovakav trend micanja HDZ-a s vlasti treba se preslikati i na županijsku razinu, gdje je njihov plan s Kožićem kao poznatim imenom dobiti izbore, a onda će im on prepustiti vlast. Realno, Kožić je već u ozbiljnim godinama i zbog toga je HDZ uz njega postavio dvojicu svojih zamjenika. Javna je tajna da Kožić to radi isključivo s ciljem da zaštiti brojne članove obitelji, rođake i stranačke ljude koje je svih ovih godina zaposlio u stranačkim strukturama.”

No nije dugo trebalo čekati i na Kožićev odgovor, kojeg prenosimo u cijelosti:

“Zagrebačka županija ima devet gradova i 25 općina, a u prvom krugu lokalnih izbora pobjedu je odnio 21 kandidat koji je član ili podupire koaliciju HDZ-a, SKNL-a, stranke BM 365, HSU-a, HSLS-a i HNS-a. Također, kandidata za župana Stjepana Kožića, kojeg podupire ova koalicija, podržalo je gotovo 45 posto birača.
 
U koliko gradova i općina je pobijedio SDP u prvom krugu? U dva grada i niti jednoj
općini-poručuju iz Kožićeve koalicije ocijenivši današnju Zmajlovićevu izjavu sramotnom,
koja direktno vrijeđa stanovnike Zagrebačke županije koji su svoje rekli 16. svibnja.
 
Podsjećamo, Zmajlović je danas izjavio: “Sada nije bitno tko je koje stranke i iz kojega
grada, jer imamo zajednički cilj – maknuti HDZ iz Zagrebačke županije.”
Trebamo li gospodine Zmajloviću maknuti i sve stanovnike koji podržavaju ovu opciju? –
pitaju se u Kožićevoj koaliciji.
 
Nevjerojatna je količina objeda koje je Mihael Zmajlović izgovorio prema svojim
protukandidatima, kao i neizvedivih predizbornih obećanja danih stanovnicima županije, a
sve to kako se uskoro, po prvi puta, ne bi morao prijaviti na burzu rada.”

Kome će se tikva naposlijetku obiti o glavu, vidjet ćemo 30. svibnja.