Grad Zagreb najpoželjnija je destinacija u Hrvatskoj za kupnju stana putem APN kredita

Iako su prijave za APN subvencionirani kredit završile, svi koji žele ovakvu vrstu državne i financijske pomoći svoju dokumentaciju za slijedeću fazu mogu početi pripremati

Iako su se mnogi nadali da će cijene stanova u Zagrebu biti znatno niže nakon niza okolnosti koje su nas zadesile poput potresa i pandemije koronavirusa, situacija je u stvarnosti znatno drukčija. Štoviše, neki agenti za nekretnine nikada nisu imali više posla.

No, iako su prijave za APN subvencionirani kredit završile, svi koji žele ovakvu vrstu državne i financijske pomoći svoju dokumentaciju za slijedeću fazu mogu početi pripremati.

” Ono što morate zadovoljiti da biste mogli aplicirati za APN jest biti mlađi od  45 godina, u vlastitom posjedu ne smijete imati nekretninu i morate biti kreditno sposobni” objasnio je to agent za nekretnine Matija Gečić.

Država ovim putem pomaže svim građanima koji žele kupiti svoju prvu nekretninu. Upravo će im ona najmanje 5 godina plaćati iznos od 30% mjesečnog anuiteta.

-Prosječna dob kupca koji prilikom kupnje žele aplicirati za APN je između 30-35 godina. To su većinom mlade obitelji koje su tek krenule sa zajedničkim životom- dodao je Gečić.

Gečić je poručio svim mladima koji se premišljaju oko kupnje stana da je upravo sada pravo vrijeme za taj pothvat jer se stanovi prodaju iznimno brzo.