Žiri i gorička publika izabrali su pobjednika

Autor:: Dolores Malivuk 12/15/2009 17:51

Nakon 2. Velikogoričkog festivala, održanog u dvorani Srednje strukovne škole u Velikog Gorici, stručni žiri i vjerna gorička publika izabrala je pobjednika.

Tiho teče rijeka Kupa“ u izvedbi Stanka Šarića pobjednička je skladba 2. Velikogoričkog festivala. Šarić je pjesmu otpjevao s djevojkama iz VIS-a Jane, a tekst i glazbu za nju potpisuju Vlado Smiljanić i Stjepan Bunjevac.

Treće mjesto osvojio je Ćiro Gašparac sa skladbom „Mladost brzo prošla“, dok je drugo mjesto osvojio Zvonko Kompes sa skladbom „Se se premenilo“. .Na Festivalu je nastupilo ukupno 19 izvođača, a većinu ih je pratio i veliki VGF orkestar pod ravnanjem Ivice Potočnika, inače umjetničkog ravnatelja Festivala. Sama publika za najbolju je skladbu izabrala onu tamburaškog sastava Harmonija pod nazivom „ Tu je moje sve“.Sasatav stručnog žirija činili su Siniša Leopold, Željko Bradić, Snježana Špehar, Dražen Kurilovčan i Vlado Horina. Trosatni festival posjetili su brojni Gorički dužnosnici, kao i sam gradonačelnik Dražen Barišić koji najavljuje da će održavanje festivala u Gorici postati tradicija.