Zimska služba Velike Gorice dežura danonoćno

Autor: Matea Brčić 11/9/2015 19:33

Više od 40 ekipa zimske službe grada Velike Gorice spremno je za početak zime i sve padaline koje ona nosi za sobom. Od manjih traktora do velikih kamiona opremljenih za borbu protiv snijega, počinje cjelodnevnodežuranje operativnih skupina.

– Mogu reći da sam sretan što su to ljudi iz Velike Gorice, naši poduzetnici i gospodarstvenici koji žive na području Velike Gorice – kaže Dragan Perić, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Od ukupno 570 kilometara cesta, prioriteti za čišćenje i izlazak na teren biti će podijeljeni u tri skupine. Najviše će se održavati dionica od Velikog Polja do Ulice Rudolfa Fizira u Velikoj Gorici koja je jedna od najprometnijih cesta visokog intenziteta. I na to su spremni, tvrde iz grada nadomak Zagreba.

– Grad brine o velikom broju cesta, pješačkih staza i trgova tako da nam je izuzetno važno da je zimska služba potpuno spremna kada dođu vremenske neprilike – napominje velikogorički dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Kako bi sve prošlo bez većih problema, građani su također zamoljeni da osim automobilske opreme, pripreme i prikladnu obuću i odjeću za nepredvidive zimske dane.

– Pozivam građane da prilikom zimskih uvjeta prilagode brzinu na cesti i obavezno imaju zimske gume – upozorava Perić.

Uz Velikogoričane i Zagrepčani mogu odahnuti. Čak 235 ekipa je spremno i građani mogu biti sigurni da će ceste i kolnici pobijediti poledicu i snijeg.