Snijega neće biti za Božić niti za Novu godinu

Autor: Matea Brčić 11/9/2015 19:37

Zimske službe su u punoj spremi i bez straha očekuju prve snježne pahulje. Međutim, vremenska prognoza najavljuje kako i neće imati pune ruke posla.

– Što se tiče minusa i hladnijeg vremena, neće ga biti u nizinskom dijelu Hrvatske, a oborine očekujemo kroz 12 dana kada će pasti kiša – najavljuje meteorolog Nebojša Subanović.

Trenutne temperature, posebno one dnevne i nisu tako uobičajene za studeni i izgledno je kako će se one zadržati i do kraja mjeseca na veselje mnogih željnih sunca i lijepog vremena.

– Dva su osnovna razloga za ovakvo toplo vrijeme. Prvi je što u sklopu ove anticiklone, koja traje više od tjedan dana, dolazi topao zrak s juga. Drugi razlog je mala naoblaka, odnosno dosta insolacije koja zagrijava tlo i kombinacija svega toga daje toplo vrijeme – objašnjava Subanović.

No, ne dajte se zavarati. Ovo je zubato sunce i čim zađe nosi hladnoću i zahtijeva topliju odjeću. Također, zimskim službama ovakvo vrijeme pogoduje, ali ne isključuje činjenicu da nas snijeg u veljači neće zatrpati svojim nanosima stoga bolje biti na oprezu bez obzira na to što statistike za sada govore drugačije, a to je da nas očekuje ugodna zima.