Zimska služba spremna na sve uvjete!

Zagrebačka zimska služba spremna je za cijelo zimsko razdoblje, od 15. studenog 2018. do travnja 2019. godine

U Gradu Zagrebu sve je spremno za još jednu zimsku sezonu. U odnosu na prošlu godinu, 24 sata dnevno radit će 28 ekipa više nego lani, što znači kako će zagrebačke ulice čistiti 292 ekipe u 17 baza. Radovi Zimske službe izvode se u četiri stupnja pripravnosti.

– Ukupno se posipava 2 627 kilometara prometnica, 38 kilometara više nego prošle sezone, od čega u prvoj razini prednosti 1 131 kilometar, a u drugoj razini 1 496 kilometara. U prvoj razinu prednosti uvrštene su nerazvrstane ceste te dio nerazvrstanih cesta drugog reda. U prvoj razini prednosti čiste se sve trase javnog gradskog prijevoza, prilazi institucijama, industrijskim zonama, turističkim središtima, sve ulice u kojima se odvija intenzivniji promet i cestovni objekti – objasnio je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

– Od svih europskih gradova, Zagreb ima najbolju Zimsku službu. Kako je stvar krenula, zadnjih 50 godina nije bilo ovako toplo na jesen, vratit će nam se to s kamatama. Imamo najbolje tehnički opremljena vozila i najbolje ljude koji njima upravljaju – dodao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U skladištu je pohranjeno 3 i pol tisuće tona soli i 4 tisuće tona sipine, a ukoliko bude potrebno povlačit će se i dodatne zalihe iz strateške pričuve.