ZET mijenja trase nekoliko autobusnih linija

Zbog radova.

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Zbog radova i zabrane prometa na dijelu Dankovečke ulice, od raskrižja s Ulicom Rudolfa Kolaka do raskrižja s Miroševečkom cestom, od petka, 9. kolovoza od 9 sati, do očekivanog završetka radova u ranim jutarnjim satima ponedjeljka, 12. kolovoza, autobusne linije 208 (Dubrava – Vidovec), 209 (Dubrava – Čučerje) i 213 (Dubrava – Jalševec), prometovat će skraćenom trasom, a autobusna linija 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) bit će pojačana dodatnim autobusom.

Autobus linije 208 (Dubrava – Vidovec) vozit će skraćenom trasom: Vidovec – Granešina (škola) – Vidovec. Autobus će se u zoni zabrane prometa okretati na raskrižju Miroševečke ceste i Sunekove ulice, a privremeno početno-krajnje stajalište bit će uspostavljeno na autobusnim stajalištima Granešina, kod osnovne škole.

Raspored polazaka iz Vidovca neće se mijenjati, a u smjeru Vidovca, s polaznog stajališta Granešina, kod osnovne škole, autobus će polaziti 10 minuta kasnije u odnosu na uobičajena vremena polazaka s terminala Dubrava.

Autobus linije 209 (Dubrava – Čučerje) vozit će skraćenom trasom: Čučerje – Granešina – Čučerje. Autobus će se u zoni zabrane prometa okretati na raskrižju Sunekove ulice i Miroševečke ceste, a privremeno početno-krajnje stajalište bit će uspostavljeno na autobusnim stajalištima Granešina u Sunekovoj ulici, kod kućnog broja 26.

Raspored polazaka iz Čučerja neće se mijenjati, a u smjeru Čučerja, s polaznog stajališta Granešina u Sunekovoj kod kućnog broja 26, autobus će polaziti deset minuta kasnije u odnosu na uobičajena vremena polazaka s terminala Dubrava.

Autobus linije 213 (Dubrava – Jalševec) vozit će skraćenom trasom: Furdini – Novoselečki put – Furdini. Autobus će se u zoni zabrane prometa također okretati na raskrižju Sunekove ulice i Miroševečke ceste, a privremeno početno-krajnje stajalište bit će uspostavljeno na autobusnim stajalištima na Novoselečkom putu, kod kućnog broja 1.

Raspored polazaka iz Furdina neće se mijenjati, a u smjeru Furdina, s polaznog stajališta na Novoselečkom putu kod kućnog broja 1, autobus će polaziti deset minuta kasnije u odnosu na uobičajena vremena polazaka s terminala Dubrava.

Za nastavak putovanja do Dubrave, iz ZET-a preporučuju autobusnu liniju 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) koja će u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza, biti pojačana dodatnim autobusom, a novi, privremeni raspored polazaka bit će objavljen na početno krajnjim stajalištima, kao i na stajalištima u zoni raskrižja Ulice Rudolfa Kolaka i Dankovečke te Ulice Mate Lovraka i Dankovečke te na internetskoj stranici www.zet.hr.

Zbog izgradnje kanalskog priključka na Karlovačkoj cesti, u zoni kućnog broja 36b, navedena dionica bit će zatvorena za sav promet od nedjelje, 11. kolovoza, do ranih jutarnjih sati ponedjeljka, 12. kolovoza, te će autobusne linije 111 Zagreb (Savski most) – Donji Stupnik – Stupnički Obrež, 112 Savski most – Lučko, 132 Savski most – Goli breg – Brezovica, 165 Zagreb (Savski most) – Klinča Sela i 168 Savski most – Ježdovec – Prečko prometovati djelomično izmijenjenom trasom, a uspostavit će se  izvanredna autobusna linija 195 Savski most – Blato (kapelica).

S terminala Savski most, autobusne linije 111, 132, 165 i 168 prometovat će uobičajenom trasom do raskrižja Karlovačke ceste i Ulice Jaruščica, skrenuti lijevo na Jadransku aveniju te preko petlje nastaviti na uobičajene trase. Autobusna linija 112, prometovat će s terminala Savski most uobičajenom trasom do rotora Jaruščica, skrenuti lijevo na Jadransku aveniju te preko petlje nastaviti uobičajenom trasom. Pri povratku, autobusi će s Jadranske avenije skretati desno kod Kauflanda i nastaviti dalje redovnom trasom do Savskog mosta.

U nedjelju, 11. kolovoza, bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 195 Savski most – Blato (kapelica), koja će polaziti s perona 2. Autobusi linije 195 vozit će u oba smjera sljedećom trasom: Savski most – Jadranska avenija – petlja – Karlovačka cesta – Kapelica (okretište). Kod kapelice u Blatu bit će uspostavljeno izvanredno polazno stajalište linije 195.