ZET još ne zna što s prijevozom za umirovljenike

Tramvaj 2

Autor:: Sarah Srdar 12/9/2011 10:24

Umirovljenici su zbunjeni u vezi ostvarivanja prava na besplatni javni prijevoz. Naime, njihove iskaznice vrijede do 31. prosinca 2011. godine. Za ostvarivanje prava besplatnog gradskog prijevoza potrebno je priložiti izvješća Porezne uprave za prošlu godinu, no ona se ne mogu dobiti prije 1. siječnja 2012. godine. Time bi se umirovljenici bili primorani ”švercati” nekoliko mjeseci.

– U ZET-u odgovor vezano uz umirovljeničke pokaze nisam dobila. Rečeno mi je da ni sam ZET još ne zna što će biti s umirovljeničkim pravima na besplatni prijevoz nakon 31. prosinca – rekla nam je jedna umirovljenica.

Glasnogovornik ZET-a rekao je kako je točno da još nije poznat protokol produljivanja postojećih umirovljeničkih iskaznica.

– Mi smo Gradskoj upravi uputili prijedlog aneksa ugovora koji će regulirati obveze za sljedeću godinu, no još uvijek nismo dobili odgovor, ali očekujemo ga sredinom mjeseca – kazao je Tomislav Jurić.

Grad Zagreb tvrdi kako umirovljenici koji su ostvarili pravo na besplatnu godišnju pokaznu kartu ZET ili ZET-HŽ neće trebati obnavljati postupak prikupljanja dokumentacije radi produženja iskaznice, pa samim time neće trebati ni priložiti potvrdu o visini dohotka iz Porezne uprave.

– Umirovljenicima iskaznice vrijede do 31. prosinca 2011. godine te će istu sukladno dogovoru sa ZET-om moći produžiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i na kioscima, a o točnom datumu početka mogućnosti produženja ćemo izvjestiti naše umirovljenike putem sredstava javnog priopćavanja – objasnili su iz ureda Grada Zagreba.