Želite naučiti osnove sviranja klavira? Prijavite se na besplatne online radionice!

Za sudjelovanje na radionici klavira potrebna je klavijatura, kajdanka, papir i olovka.

FOTO I TEKST: Udruga Impress

Udruga Impress u sklopu projekta Kulturnjak.hr održava u travnju i svibnju besplatne online radionice klavira, izvijestili su iz te udruge. Voditelj radionice je vrhunski pijanist, akademski muzičar i cijenjeni profesor klavira Tomislav Milić.

Besplatna radionica će se održati online u četiri termina (12.4., 19.4., 26.4. i 3.5.) od 19 do 20:30 h za osobe mlađe od 25 godina koje žele naučiti osnove sviranja klavira, a za grupu polaznika starijih od 54 godine 10.5., 17.5., 24.5. i 31.5. od 19:00 do 20:30 h.

Za sudjelovanje na radionici klavira potrebna Vam je klavijatura, kajdanka, papir i olovka.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/aHMsD8vqxG, a za sve dodatne informacije na kulturnjak@udruga.impress.hr.

S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu i provođenju vremena kod kuće, Tomislav Milić je došao na ideju da svoje znanje o sviranju klavira podijeli s ostalim zaljubljenicima u glazbu i sviranje klavira i tako pomogne svojim učenicima u glazbenoj školi i svim zainteresiranim da upotpune svoje znanje te je počeo snimati lekcije na YouTube kanalu. U 14 godina koliko radi u glazbenoj školi, održao je preko 13.000 satova klavira, a niti jedan do sada nije snimio.

U ovoj situaciji je shvatio koje su prednosti moderne tehnologije, snimanja satova, rada od doma i online nastave. Za sada ima preko 1500 pretplatnika i preko 160 videozapisa koji se bave nastavom klavira; ljestvice po razredima, skladbe za klavir, solfeggio u 100 lekcija, zabavna glazba, duhovna glazba, početne vježbe za klavir koje je on napisao itd. Volio bi da videa koristi i publika izvan RH. Iz tog razloga je počeo prevoditi videozapise i postoje titlovi na hrvatskom, engleskom, njemačkom, češkom. Kako bi se svi zainteresirani iz vlastitog doma mogli zabaviti preko besplatnih lekcija, koje im pružaju mogućnost sviranja od osnova, pa sve do
najvišeg nivoa.

Ovdje možete pogledati lekcije iz klavira i solfeggia na YT kanalu i besplatno se pretplatiti https://www.youtube.com/user/28tompa/videos.