Zelinski vatrogasci gasit će požare i po Dalmaciji

Autor:: Vesna Milkić 4/29/2010 12:54

Nakon pauze od nekoliko godina vatrogasci Vatrogasne zajednice Svetog Ivana Zeline trebali bi ove godine ponovo pomagati svojim kolegama s Jadrana.

Naime, na prijedlog Vatrogasne zajednice zagrebačke županije zelinski bi vatrogasci trebali početkom lipnja otputovati na dalmatinski otok Drvenik Veli i tamo biti na ispomoći dalmatinskim vatrogascima.

Da bi se to i ostvarilo, vatrogasci koji se za taj posao sami prijavljuju trebaju još prijeći i rigoroznu obuku, između ostalog gašenje niskog raslinja, spuštanje iz helikoptera i sl. a moraju i zadovoljiti sve kriterije specijalističkog liječničkog pregleda, jer, kako nam je rekao Zdravko Mihalic iz Vatrogasne zajednice Grada, za taj posao dečki moraju biti i fizički i psihički potpuno spremni.

Odabrani vatrogasci na dužnosti bi bili u smjenama od 15 dana, po trojica u smjeni, opremljeni terenskim vozilom, svom opremom za gašenje i malom cisternom zapremine 300 litara, a za svoj rad dobili bi naknadu u vidu dnevnice, uz besplatan smještaj i prehranu.