Zekanje u Zoo Zagreb

Zagrebački Zoološki vrt na Uskršnji je ponedjeljak vrvio uzdasima i oduševljenju posjetitelja. Naime, Uskršnji zeko ove godine nije obradovao samo naše najmlađe, već i mnoge krznene stanovnike Zagrebačkog Zoo-a.

“Tradicionalno na Zekanje u Zoološkom vrtu na Uskršnji ponedjeljak, najčešće najposjećeniji dan u godini krećemo s darivanjem naših životinja. To je simbolično darivanje, dio je naše interakcije sa životinjama, obogaćivanje njihovog prostora i veseli nas što je ovako lijep dan te možda pređemo onu brojku od 2019. kad je bilo 10.000 posjetitelja”, rekao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba.

Pisanice su pravljene od papira, brašna i vode tako da životinjama nisu štetne, a ekološki prihvatljive. Ovisno o vrsti životinja, svaka je u pisanici dobila posebno, ukusno iznenađenje.

Lavovi su dobili u pisanicama meso, medvjedi su dobili poslastice  od voća, giboni isto tako, znači, ono što je najdraže u njihovoj prehrani, to im se nalazi unutar pisanica. A neki su dobili same pisanice. Darivanje na Uskrsni ponedjeljak, Zoološki vrt održava već 15. godinu po redu.

“Svake godine smislimo neki način kako napraviti to malo zanimljivije. Ove godine je posebno bilo zanimljivo kod medvjeda jer su nam medvjedi inače u novoj nastambi i iznimno aktivni i zaigrani, tako da evo, prvi puta to radimo kod medvjeda”, dodao je Damir Skok.

Kroz cijeli tjedan koji se naziva Proljeće u Zoološkom vrtu organizirane su brojne aktivnosti, a zbog trajanja školskih praznika očekuje se velika posjećenost.