Zbog transporta izbacili dio hrane iz jelovnika

Vrtić Markuševac

Autor:: Ana Zorić 2/18/2011 19:06

Dječji vrtić Markuševac izgrađen je prije četiri godine, i to bez kuhinje. Od tada, svakog dana za ručak transportiraju hranu iz Vlaške 97 u kojoj je nekada boravio Dječji vrtić Medveščak. U vrtiću kažu da je hrana kvalitetna, te da su svi nalazi koje je provela sanitarna inspekcija bili uredni.

– Malena kuhinja koju je nekada koristio Dječji vrtić Medveščak ne zadovoljava kapacitet koji trebamo. Kuharice rade u otežanim uvjetima i imamo suženi jelovnik – rekla nam je ravnateljica Jasna Peklić.

Dio hrane za djecu transportiraju u termos loncima, no neka jela kao što su složenci prekrivaju folijama, pa se pokvare. Neku hranu kao što je riža kuhaju na pola, jer bi se u suprotnom u termos loncu raskuhala. Obzirom na ove i slične probleme pri transportu hrane morali su izbaciti dio jelovnika.

– Kuhinja u Vlaškoj nije u skladu sa našim zahtjevima i nije suvremena – komentira ravnateljica Peklić.

Ravnateljica također navodi da je projekt vrtića zaštićeno djelo. Kaže kako je Gradska četvrt raspisala natječaj za izradu novog projekta u kojemu će nadograditi kuhinju, stoga se u vrtiću nadaju da će ponovno isti arhitekt prijaviti na natječaj.