Zbog novog zakona farma svinja mora iz Jakuševca

Svinja

Autor: Ana Kranjčić 6/2/2012 10:17

U Jakuševečkoj ulici nalazi se svinjogojska farma oko koje su izgrađene stambene zgrade. Svakim danom se tamo naseljava sve više građana kojima smetaju neugodni mirisi domaćih životinja. S obzirom na novi zakon koji definira sužavanje granica držanja domaćih životinja, predsjednik Vijeća gradske četrvti Novi Zagreb-istok, Mijo Markulin, otkrio je na koji način će se navedena problematika riješiti.

– To je problem koji traje već godinu-dvije dana. Riječ je o jednoj kooperativnoj obitelji Bedeković  koja zna da se mora od tamo maknuti. Napravljene su nove granice za držanje domaćih životinja i oni su svjesni da se moraju do kraja godine maknuti. Međutim, nije to jednostavno. Razumijem te ljude, to je obitelj koja se cijeli život bavi uzgojem svinja – kazao je Markulin.

Spomenuta obitelj uspješno surađuje s Vijeće gradske četvrti čiji su članovi predložili način rješenja tog problema.

– Predložili smo Uredu za poljoprivredu i šumarstvo da Grad Zagreb nađe područje, odnosno zemljište gdje bi se ti ljudi mogli preseliti da se dalje bave svojom djelatnošću jer oni od toga žive. S druge strane, ja razumijem ljude koji su kupili tamo stanove, tu su velike zgrade, tu je velik broj stanovništva i nije ugodno da se osjeća taj miris – suosjeća predsjednik tamošnjeg Vijeća gradske četvrti.

Problem s neugodnim mirisima koji dolaze od strane domaćih životinjama svakako će biti riješen na zadovoljstvo tamošnjih stanara, ali i vlasnika navedene farme.

– Apeliram i na jedne i na druge da se još malo strpe te da je u tijeku rješavanje tog problema – zaključuje Markulin.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.