Završite mjesec uz dobru predstavu o sestrama

Autor: Sven Posavec 2/22/2013 16:44

U četvrtak 28.2.2013. u 19.30 sati u prostorijama Međunarodnog centra za kulturu u Travnom ponovno će se odigrati predstava Dvije i pol sestre. Cijena ulaznice je 40 kuna izuzev učenika, studenata, umirovljenika i grupa za koje je cijena 30 kuna.

Završni dio klaunske trilogije koju TRIKO radi u suradnji s Lee Delong baziran je na klasičnom tekstu A.P.Čehova „Tri sestre“. Redateljici je ovaj klasični tekst, koji je obradila u maniri karaktera baziranog u klaunu, a koji se izvodi bez karakterističnog crvenog nosa, poslužio kao motivacija za preispitivanje obiteljskih odnosa, opterećenosti društveno uvjetovanim vezama, te žudnje.

Susrećemo tri glumice, tri sestre, tri propale karijere, pune sivilom skrivene nade i žudnje, i to u doba godine kad svi kujemo planove i donosimo novogodišnje odluke. Kroz niz jednoličnih, gotovo ritualnih situacija iz svakodnevice dotjeranih do krajnosti koja prelazi u komično, vidimo ih kako, nostalgično se prisjećajući prošlosti, pokušavaju ugrabiti sretniju budućnost….

U predstavi igraju Nikolina Majdak, Iva Peter-Dragan, Adriana Josipović, uz pratnju glazbenika Pavla Milljenovića.

Ovo je treći dio klaunske trilogije za odrasle koje za Triko Cirkus Teatar režira Lee Delong. Redateljica Lee Delong, Amerikanka s francuskom adresom, osoba s bogatim izvođačkim, pedagoškim i redateljskim iskustvom, surađivala je, između ostalih, s Luc Bessonom, Darkom Rundekom, Jasmilom Žbanić, Leonom Lučevom, Zrinkom Cvitešić i Ninom Violić.