Završili upisi u srednje škole

Ovogodišnja generacija osmaša pokazala je izniman interes za prirodoslovne gimnazijske programe.

Ovogodišnja generacija osmaša pokazala je izniman interes za prirodoslovne gimnazijske programe. Zbog važnosti dobrog obrazovanja u Hrvatskoj, nerijetko se stvara veliki pritisak na učenike osnovnih škola kako bi bolje konkurirali pri upisu u željene srednje škole. Posjetili smo popularnu zagrebačku V. gimnaziju i u razgovoru s ravnateljem saznali kako su prošli upisi i što učenici mogu očekivati u novoj školskoj godini.

Zagrebačka V. gimnazija od ove je godine uvela obavezni prijemni ispit za učenike. S obzirom da prirodoslovne gimnazije obično imaju veći bodovni prag od općih gimnazija na taj će način steći veća objektivnost pri selekciji učenika s jednakim brojem bodova, a mogu konkurirati i učenici koji nisu takozvani superodlikaši.

Gimnazija ima problem s infrastrukturom jer radi u dvije smjene. Gimnazija ima u planu učenicima omogućiti dodatan sadržaj, odnosno fakultativne predmenet, stoga bi im rad u jednoj smjeni puno značio, napomenuo je ravnatelj.

Ova dodatna kvaliteta stvara i dodatnu motivaciju među učenicima koji pokazuju interes prema prirodoslovnim znanostima, a oneUpi im kasnije pomažu u njihovom daljnjem fakultetskom obrazovanju.