Zašto je menstruacija tabu?

Ne želi ići na rođendan od vaše bake? Nema veze

PR članak: 3/9/2011 13:24

Udruga RODA i Mooncup® povodom Dana žena organiziraju jedinstveno događanje posvećeno jednoj od najvećih tabu tema u suvremenom društvu – menstruaciji. 

U zagrebačkom kinu Europa u četvrtak 10. ožujka u 19 sati organizira se besplatna projekcija dokumentarnog filma ”Mjesec u tebi” slovačke redateljice Diane Fabiánove.-.-Press materijal-.-Pozivnica

Nakon projekcije filma, koji je jesenas zaintrigirao kritičare na Zagreb film festivalu, otvorit će se rasprava o dojmovima i iskustvima gledateljica/gledatelja te o kulturološkom poimanju menstrualnog ciklusa i njegove simbolike s posebnim naglaskom na to kako suvremeni način života i industrijalizirano društvo uvjetuju izbor proizvoda za intimnu higijenu.

Ovim događanjem želimo potaknuti Hrvatice na aktivno i otvoreno promišljanje vlastitog iskustva mjesečnice. Propitivanje ove za mnoge tabu teme i odnosa koji prema njoj ima društvo kroz povijest i danas nit je vodilja dokumentarnog filma slovačke redateljice Diane Fabianove. 

Posjetitelji/ce projekcije imat će mogućnost osvojiti neki od proizvoda, Mooncup® ili paket Rodinih platnenih uložaka, kupiti navedene proizvode po promotivnim cijenama te saznati sve o ovim, sve prihvaćenijim alternativama jednokratnim ulošcima i tamponima