Zasladite svoj dan tortom od mrkve

Autor: G.B. 10/13/2011 11:51

Danas vam donosimo jedan slatki, pomalo neobični recept, onaj za tortu od mrkve. Ovaj recept je jednostavan i lak, a za pripremu ove torte, čak i njene veganske verzije, nisu vam potrebni nikakvi posebni sastojci.

Torta od mrkve

Sastojci: 1/2 kg sitno naribane mrkve, 1/2 kg oštroga brašna, 25 dag šećera, 10 dag mljevenih oraha, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 1 dl ulja, sok i korica 2 naranče; sok 3 naranče; 100 g čokolade za kuhanje, margarin

-.-Press materijal-.-Priprema: Mrkvu posuti šećerom i ostaviti da odstoji 1h da mrkva pusti sok. Kad mrkva pusti sok, umijesiti sve sastojke, tako da se dobije gusto, ljepljivo tijesto. Tijesto staviti u kalup i peći 30-40 minuta na 200°C. Kad se ohladi, kolač natopiti sokom od 3 naranče. Na kraju ga premazati glazurom od čokolade, koju ste prethodno istrgali i otopili na malo margarina.

ZegeVege festival

Ukoliko vam se svidio ovaj recept, a voljeli biste probati još nešto iz vegetarijanske i veganske prehrane, pravo mjesto za vas je ZegeVege festival, koji će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 14. listopada, od 10 do 22 sata i subotu, 15. listopada, od 9 do 15 sati. Na Trgu bana Jelačića bit će postavljen restoran zdrave hrane koji će nuditi zdrava jela po promotivnim cijenama.

Cilj ZegeVege festivala jest upoznati građane s lakoćom življenja na održivi, ekološki i zdraviji način te im pokazati kako koristiti za život neophodne resurse bez narušavanja okoliša, života životinja i dobrobiti drugih ljudi. Svoju ponudu predstavit će proizvođači zdrave hrane, eko-poljoprivrednici, proizvođači kozmetike i sredstava za čišćenje koja nisu testirana na životinjama, proizvođači ekološki prihvatljivih ambalaža, prijevoznih sredstava i alternativnih izvora energije te udruge koje promiču održivi razvoj.

Cjelodnevni zabavni program uključuje pjevače, plesače, mađioničare, žonglere i komičare, a namijenjen je raznolikoj publici svih dobnih skupina.