Dug Velesajma narastao za 10 milijuna u 2 mjeseca

Zagrebački velesajam

Autor: Sanjin Španović 10/13/2011 11:42

Zagrebački velesajam završio je prvu polovicu ove godine u minusu od čak 20,7 milijuna kuna. U iduća dva mjeseca taj minus je povećan za još deset milijuna kuna te je sa 30. kolovozom iznosio nevjerovatnih 30,5 milijuna kuna.

Podaci su to izneseni na sastanku Skupštine sindikalne podružnice Zagrebački velesajam, održane prije nekoliko dana, s koje smo uspijeli dobiti zapisnik.

Iz tog zapisnika vidljivo je kako je prvi minus Velesajam zabilježen 2008. godine i kako je tada iznosio, za te prilike velikih, ali za današnje malih, 6,8 milijuna kuna. Na kraju iduće 2009. on je narastao na 28,9 milijuna kuna, a 2010. godine 50,8 milijuna kuna.

Za ovu 2011. godinu u poslovnom planu predviđen je minus od 29,8 milijuna kuna. Dakle, već u prvih osam mjeseci Velesajam je zabilježio minus veći od predviđenog, a za očekivati je da će on do kraja godine preći cifru od 60 milijuna kuna.

Osim predstavljanja ovih rezultata, u zapisniku Skupštine iznesene su i mjere kojima bi, tvrde radnici, Velesajam mogao biti spašen.

Osim što su zatražili materijalnu odgovornost za gubitke, Sinkidati i radnici od Uprave Holdinga traže trenutne otkaze za najbliže suradnike Mirele Bartolec, između ostalog i sinu Šime Krasić, Robertu Krasiću.

Od uprave Holdinga traže i da se ne ukida niti jedan sajam na Velesajmu te da se kod biranja novog direktora i vodstva Velesajma konzultira s njima oko tih kadrova.

U Upravi Holdinga potvrdili su nam da su ovaj tjedan imali sastanak oko budućnosti Velesajma na kojem su bili i predstavnici Grada. Neslužbeno su nam rekli da se radi na izradi strategije za budućnost Velesajma.

Što se novog direktora ili direktorice tiče, taj bi kadar trebao biti izabran za najmanje mjesec dana, a možda i duže. Do tada Velesajam trebao voditi netko u svojstvu vršitelja dužnosti.