Zapuštene metalne kutije duž Slavonske avenije koje ne služe ničemu

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 7/12/2016 15:17

Vozeći se Slavonskom avenijom vrlo vjerojatno ste primijetili  metalne  kutije koje su postavljeni svakih nekoliko stotina metara. Iako su one nekada služile svrsi te je u njima bio postavljen radar za mjerenje brzine, one sada već dugi niz godina stoje van funkcije. ­­­­­­­­­­­­I većini građana tako nije jasno zašto one još uvijek stoje duž cijele Slavonske avenije.

– Primjećujem ih, ali bilo bi dobro da ono što ne služi više ničemu da  se i makne. Ovako se samo nagrđuje grad i nepotrebno se gomila – izjavio je jedan prolaznik na Slavonskoj aveniji.

A kutije su već dugi niz godina postavljene na istoj lokaciji , pa neki od građana više niti ne obraćaju pažnju na njih.

– Toliko su već prisutne da ih ne primjećujem. Mislim da bih ih trebalo maknuti samo zato što su sad idealan poligon za šaranje. Možda da ih se bar oboji u neku drugu boju. Ovako je sada zaista besmisleno – rekla je starija gospođa u prolazu.

– Iskreno, nisam primijetio,  ali ako ničemu ne služe onda ne trebaju niti biti tu – zaključio je jedan umirovljenik.

Bilo kako bilo, svakim danom postavljaju se novi radari na zagrebačkim prometnicama, a oni stari, poput sada ovih besmislenih kutija, bespotrebno se nagomilavaju. Svi se građani slažu, one su ruglo grada i ovako zapuštene i van funkcije ne bi više trebale stajati na površinama hrvatske metropole.