Zaprešićani negoduju zbog problema s parkiranjem

Autor:

Tena Šnajder

6/14/2013 12:35

Osim lošeg stanja cesta, osobito na ulazu u grad te nedovoljne sigurnosti pješaka u prometu, neki od građana Zaprešića s kojima smo razgovarali požalili su se i na problem nepropisnog parkiranja- i to na nekoliko lokacija u gradu.

– Sam sam se u to uvjerio već nekoliko puta. Kad policiji ukažemo na nepropisno parkirana vozila, nište se ne poduzima. Rade u tri smjene, zar ne mogu odvojiti po sat vremena u svakoj smjeni i zapisati nepropisno parkirana vozila po središtu grada? Ovo je problem osobito subotom i nedjeljom ispred Novih Dvora, kazao je jedan građanin.

Osim policije koja bi po tom pitanju trebala brže i odlučnije reagirati i sankcionirati vozače, građani predlažu postavu video nadzor prometa u mirovanju.

– Na većinu raskrižja gdje postoji velika cirkulacija pješaka i automobila treba postaviti kamere, za vozila u prometu, ali i na samom parkiralištu. Problem nepropisnog parkiranja je velik. Kad upitate policajca zašto ne napiše kaznu, dobit ćete odgovor kako nema vremena. Mislim da je samim time dosta toga jasno, tvrdi još jedan građanin Zaprešića.