Zaprešić: Predstavljanje monografije posvećene velikom zaprešićkom umjetniku

Skulpture, spomen-ploče, slike, murali dio su opusa velikog umjetnika Dragutina Grgasa Belog rođenog 1951. u Zaprešiću gdje je ostavio neizbrisiv trag svojim djelima, ali i utjecajem na mlade umjetnike svog grada

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću, čiji je Dragutin Grgas Beli bio dugogodišnji predsjednik sve do svoje smrti 2019., pokrenuo je inicijativu za izradu monografije, a u realizaciju su se uključili Muzej Brdovec, Muzej Matije Skurjenija, Galerija Razvid, Gradska knjižnica Ante Kovačića, Foto-kino-video klub Zaprešić te Udruga likovnih stvaralaca Vladimir Maleković.

Na promociji su govorili Stanko Špoljarić, autor monografije, Silvija Limani, urednica te Mirko Ivanjek, predsjednik Ogranka koji je istaknuo da Belog zapravo svakoga dana susrećemo na ulicama grada jer je on trajno prisutan u svojim skulpturama.

„Dragutin Grgas ostavio je značajan pečat na polju kulture Zaprešića jer se istaknuo ne samo stvaranjem, već i okupljam umjetnika“, rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Ova je monografija nastala uz financijsku pomoć Zagrebačke županije, Grada Zaprešića, općina Brdovec, Bistra i Dubravica, Turističke zajednice grada Zaprešića, Dragutina Šmaguca, Puhačkog orkestra Rozga, Elektrowata, Messer Croatia Plina i TZ Savsko-sutlanska dolina i brigi.