Zaposlenici s lažnim diplomama već su dobili otkaz

Ivo Čović

Autor: 3/29/2011 13:56

Nakon ”maratonskog” dogovaranja o dnevnom redu, prijetnji povlačenjem svih točaka s dnevnog reda i na koncu SDP-ova popuštanja, gradski zastupnici suna aktualnom satu bili dosta blagi prema gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku Uprave Zagrebačkoh Holdinga Ivi Čoviću.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Margareta Mađerić, predsjednica Kluba zastupnika HDZ-aNajzanimljivije pitanje postavio je zastupnik Siniša Markulin, kojeg je zanimalo što se dogodilo sa 17 zaposlenika Holdinga, za koje je unutarnja kontrola ustanovila kako imaju krivotvorene diplome.

– S tim zaposlenicima se postupa sukladno propisima, a mislim da su već dobili otkaz. Činimo sve da unutarnji sustav kontrole bude maksimalno dobar – odgovorio mu je Čović.

Stanka Bačića zanimalo je dokle je došla realizacija malih komunalnih akcija i jesu li raspisani javni natječaji za njih.

– Sutra će se održati koordinacija, a za ovu godinu svi su mi predjednici vijeća gradskih četvrti dostavili svoje planove. Sve ide svojim tijekom i ja sam uvjeren da će se dovršiti ove godine, jer smo prije pet mjeseci donijeli planove – odgovorio je gradonačelnik.

HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić istaknula je kako će se s dolaskom toplih dana aktualizirati pitanje buke iz kafića.

-.- Damjan Tadic / CROPIX-.-– Kontaktirali su me stanari stambenog kompleksa u Martićevoj ulici u kojoj se nalazi noćni klub Kvak. Vikendom je buka iz tog kluba nepodnošljiva, a tamo se nalazi 30 stanova u kojima između ostalih stanuje 12 malodobne djece – iznijela je problem Mađerić i dodala kako postoji još jedan problem, a to je onaj nepropisnog parkiranja ispred noćnih klubova

Gradonačelnik joj je odgovorio kako je Grad nemoćan, jer je sanitarna inspekcija, koja je bila zadužena za problem buke, sada pod Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi.

Mađerić je još zanimalo na čemu je Holding uštedio prošle godine i ne kojim stavkama, na što joj je Čović odgovorio kako se uštedjelo na svim kategorijama osim na amortizaciji.

Daniru Bilić zanimalo je što se događa u Pučkom otvorenom učilištu i na Visokoj poslovnoj školi Zagre te poštivaju li se zakonske procedure pri izboru dekana i zapošljavanju. Bandić je odgovorio kako se danas bira novo upravno vijeće POU, nakon čega će se vidjeti što će dalje biti.