ZAPOČEO EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Mijenjati svijest i navike možemo već danas, a barem jednom godišnje imamo priliku pokazati dobru namjeru posebno na Dan bez automobila, ove godine 22. rujna

Od 2002. godine kroz Europski tjedan mobilnosti gradovi promoviraju strategije i primjere dobre prakse vezane za održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva, ali i čine sve kako bi na tom području podigli kvalitetu života građana.

U ovogodišnji tjedan mobilnosti uključili su se Domovi za starije osobe kako bi kroz aktivnosti koje provode primjerom pokazali da nikad nije kasno pokrenuti se. Poseban je naglasak stavljen i na osobe s invaliditetom.

– Posebno smo ponosni na edukaciju koju provodimo s vozačima ZET-a, a tiču se osoba s invaliditeom jer su one bile prve koje su ukazivale na probleme. U program tjedna mobilnosti uključene su i edukacije djece, utrke, Makrimirske jeseni, kretanje uz pomoć bijelog štapa, još niz drugih akcija – istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić.

 

 

 

 

 

Ciljevi Europskog tjedna mobilnosti obvezuju sve građane – učiniti sve što možemo kako bi očuvali planet i naš okoliš za generacije koje dolaze.

– U ovom Europskom tjednu mobinosti mi ćemo opet promovirati zdrave stilove života; mobilnost unutar grada, posebno javni prijevoz bicike, pješečenje i ostale aktivnosti. Ono što nas posebno veseli, 70 ustanova, udruga civilnog sektora i opet se priključilo ovom Europskom tjednu mobilnosti – poručila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.

Mijenjati svijest i navike možemo već danas, a barem jednom godišnje imamo priliku pokazati dobru namjeru posebno na Dan bez automobila, ove godine 22. rujna.