DAN DRUŠTVENIH IGARA

- To su igre koje su moderne, rađene su po modernom konceptu. Imaju svoje zakonitosti koje isključuju utjecaj sreće i temelje se na vještini igrača - poručio je predsjednik Udruge Igranje, Žarko Pintar

Ljubitelji društvenih igara, 15. rujna, mogli su svoje vještine pokazati u brojnim igrama na otvorenom.

Kako bi promicali društvene igre, ali ono što one podrazumijevaju, a to je zabava i druženje, prije dvije godine nekolicina entuzijasta osmislila je manifestaciju Dan društvenih igara.

– Ideja o otvaranju, odnosno održavanju društvenih igara je potekla još od doba dok smo podizali udrugu. Od tada barem jednom, pa čak i dva puta godišnje napravimo jedan Dan društvenih igara u Zagrebu kako bi potaknuli igrače da se malo druže uz dobre igre – istaknuo je predsjednik Udruge Igranje, Žarko Pintar.

 

 

 

 

 

Dobnih ograničenja nema, a Dan društvenih igara namijenjen je svim zainteresiranima.

– To su igre koje su moderne, rađene su po modernom konceptu. Imaju svoje zakonitosti koje isključuju utjecaj sreće i temelje se na vještini igrača – poručio je Pintar.

Trendovi se mijenjaju iz godine u godine, a svoje mjesto na tržištu nalaze nove igre.

– Ove godine igra koja se najviše igra je Azul. To je jedna apstraktna slagalica u kojoj slažete keramičke pločice u palači – naglasio je Pintar.

Ako ste propustili Dan društvenih igara, a vremena za igru možete naći u svom rasporedu, posjetiti ih možete u njihovim prostorijama u Ulici kraljice Jelene 8.