Zapadni dio grada dobiva stambeno, poslovni objekt

projekt ilica

Autor:: Bruno Matković 7/23/2011 11:00

Krajem desetog mjeseca u Zagrebu se otvara novi stambeno, poslovni kompleks koji će u prizemlju imati prehrambeni centar Billu. Radovi su trenutno u fazi unutarnjeg uređenja, kako nam Stella Kuna iz Maestral Livinga kaže:

-.-Projekt Ilica-.-projekt ilica, vrapče– Radnici postavljaju sanitarije i keramiku, trenutno su na drugom katu. Kraj radova se očekuje koncem 10 mjeseca.

Centar Ilica nalazi se u Vrapču, a kako ističu iz Maestral Livinga lokacija je ključna za uspješnost projekta:

-Naš projekt zauzima centralnu poziciju na glavnom raskršću u središtu Vrapča i u potpunosti dominira tim prostorom. Dom zdravlja, tržnica pošta i vrtić nalaze se u neposrednoj blizini, a u sklopu samog objekta nalazi se prehrambeni dućan Billa. Najveća prednost prometne povezanosti lokacije sa centrom grada jest blizina stanice vlaka koja je od zgrade udaljena 150 m i s koje putovanje do glavnog kolodvora traje tek 8 minuta. Lokacija je povezana s centrom grada autobusnom linijom, a stajalište se nalazi samo 50 m od zgrade. –

U centru je na raspolaganju 80 stanova različitih kvadratura, kako bi se zadovoljile sve interesne skupine. Razlike u cijeni se kreću od najjeftinijih na nižim katovima koji su po 1550 eura po kvadratnom metru, do onih skupljih od 1750 eura po kvadratnom metru, na najvišim katovima. Za sada je prodano 12 stanova. Važno je napomenuti kako uz stan se i dobiva besplatno parkirališno mjesto u garaži, što će sigurno privuči mnoge.

Poslovni prostor se nalazi na prvom katu. Stanovi imaju etažno plinsko grijanje koje, uz vrhunsku izolaciju, osigurava racionalno korištenje energije. Prilikom izgradnje objekta u svaki se stan ugrađuje klimatizacijski sustav sa skrivenim vanjskim jedinicama, kako bi se izbjeglo narušavanje izgleda pročelja zgrade.