Zaklada Ivane Škreb za sigurnost djece u prometu

Jelena Pavičić-Vukičević

Autor:: Dorijan Jurišić 1/19/2011 16:32

Okrugli stol s temom “Sigurnost djece u prometu” u organizaciji zaklade Ivane Škreb, održan je u prostorijama Tribine grada Zagreba na Kaptolu 27. Ivana je djevojka koja je ove godine trebala proslaviti svoj 27. rođendan, da kobnog dana, prije tri godine, dok je čekala na pješačkom prijelazu, na nju autom nije naletio pijani vozač. Ivana je dva dana nakon nesreće od teških ozljeda i preminula.

Tri godine nakon nesretnog događaja, Ivanini roditelji skupili su snage i u suradnji s gradom Zagrebom osnovali zakladu kojoj je glavni cilj zaštititi pješake i sve druge sudionike prometa, kako bi se u buduće izbjegle ovakve tragedije.

U znak potpore zakladi i obitelji pokojne Ivane, na okruglom stolu jučer su prisustvovali visoki gradski dužnosnici na čelu s dogradonačelnicom Zagreba Jelenom Pavičić Vukičević, Viktorom Forjanom iz odjela za sigurnost cestovnog prometa, Dubravkom Baričevićem direktorom ZET-a i nizom drugih građana, koji su prepoznali problem pješaka u svakodnevnom životu.

Dogradonačelnica se obratila obitelji, izrazivši joj sućut te je rekla kako postoji problem s pješacima koji treba ozbiljno shvatiti i uhvatiti se u koštac s njim. I drugi sudionici složili su se s postojanjem problema, te su pozvali sve sudionike prometa da budu obzirniji i savjesniji vozači nego što su do sada bili, posebno naglašavajući problem mladih vozača.