Zagrepčani, spremite se za 15 centimetara snijega

Ralica

Autor: Andrea Blažević 3/8/2010 20:47

Tek što nas je vrijeme iznenadilo, i došlo je do zatopljenja u kratkom periodu s naznakama proljeća, prije nekoliko dana zabilježen je pad temperatura koje su već sada ispod ništice. Uz niske temperature, zabilježen je pojava hladnog vjetra koji mnoge Zagrepčane zatvara unutra četiri zida toplog doma.

Siniša Bužan-.--.-Zagreb će po vremenskoj prognozi opet iznenaditi oborine, i to snježne. Najveća količina padalina očekuje se u srijedu kada se predviđa 10 do 15 centimetara snijega u nizinama, saznajemo iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Kao i činjenicu da će temperature pada ti preko ništice i to najviše u subotu kada bi prosječna dnevna temperatura, po izračunu sinoptičara, trebala biti oko – 8 Celzijevih stupnjeva.

– Mi smo uvijek spremni, dobivamo izvješća vremenske prognoze dva puta dnevno. Zavisno o stanju padalina, proglasi se koji je stupanj pripravnosti i na osnovnu toga se šalju određene količine ekipa na teren – objasnio je dežurni iz Zimske službe. 

Zimska služba već je informirana o nadolazećim padalinama, te su sve ekipe spremne. Naglašavaju da ponekad vrijeme zna iznenaditi i da ne bude baš toliko oborina, ali već su spremni za alarmantno stanje. Rad i pripremnost zagrebačke Zimske službe počinje od 1.11 pa sve do 15.4.

– Kada će nam već jednom doći proljeće, dosta nam je već zime – kroz šalu je rekao dežurni u Zimskoj službi.