Zagrepčani oduševljeni novim stanovnikom ZOO vrta

Autor: Marija Horvat 10/9/2014 10:14

Zoološki vrt Grada Zagreba dobio je novog stanovnika, Gottingensku patuljastu svinju Roziku staru šest mjeseci koja je u Zagreb stigla iz Ljubljane.

– U dječjem zoološkom vrtu se nalaze koze i ovce, logino je bilo da dovedemo i svinju pa smo se odlučili upravo na ovu malu patuljastu – izjavila je Marija Starčević, edukatorica Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Rozikom su posebno oduševljena djeca. Posjetitelji su također dobiliprilike Rozikin novi dom ukrasiti mašnicama i ostalim ukrasima od papira, a u 14 sati prisustvovali su i hranjenju.

– Svi su oduševljeni svinjicom, maše repićem kao pas, zaigrana je i svi je vole – dodala je Starčević.

Göttinger ili göttingenska patuljasta svinja jedna je od pasmina minijaturnih svinja nastala šezdesetih godina prošlog stoljeća. Taj se praščić u prvom redu koristio za biomedicinska istraživanja, no danas je sve popularniji kućni ljubimac, stanovnik dvorišta i dječjih zooloških vrtova. Zoološki vrt Grada Zagreba pokreno je i novi program koji će oduševiti građane.

– Sve punoljetne osobe mogu saznati kako je to biti timaritelj na jedan dan. Građani koji se prijave imat će priliku upoznati se s čišćenjem nastambi i pripremanjem hrane za životinje. Više detalja može se pronaći naći na web stranicama Zoološkog vrta Grada Zagreba – dodaje edukatorica Starčević.