Zagrebački velesajam sezonu sajmova otvara 48. Ambientom

Danas je na Zagrebačkom velesajmu održana press-konferencija povodom najave 48. Ambiente, međunarodnog salona namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Foto: Davor Puntijar

Zagrebački velesajam d.o.o. salonom Ambienta nakon 18 mjeseci zabrane rada pokreće sajamsku poslovnu aktivnost planiranu do lipnja iduće godine.

48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se od 21. do 24. listopada, predstavljajući tematski kvalitativan i sadržajan izlagački program, potvrđujući tako status nacionalnog središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje.

– Ambienta je pozicionirana kao utjecajno okupljalište subjekata iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja: proizvođača, stručnjaka, dizajnera, arhitekata, znanstvenika, poslovnih ljudi, trgovaca, specijaliziranih medija, ali i krajnjih potrošača – naglasila je Nada Banek, voditeljica Ambiente.

4 tematske cjeline

Ovogodišnja Ambienta prezentira se s četiri tematske cjeline: namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design Zona, Art Fair Zagreb i Horeca.

– Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Salon je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma, kao i za redizajn postojećih prostora. Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme – navodi se u priopćenju Ambiente.

Više od 120 izlagača iz devet zemalja

Iako se organizacija sajma morala provesti u samo nešto više od mjesec dana, s obzirom na epidemiološke uvjete koji su vrijedili sve do 16. rujna, ove će se godine na Ambienti predstaviti 125 izlagača iz devet zemalja. Oduševljenje time ne skriva ni Tatjana Operta, pročelnica Gradskoga ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okolišta.

Velesajam počinje ponovo disati i mislim da je to velika stvar – rekla je Operta, dodavši da će Grad Zagreb i dalje pomagati Ambientu, kao i druge projekte koje radi Zagrebački velesajam.

Ulaz moguć samo uz predočenje EU digitalne covid-potvrde ili negativnog testa

Radno vrijeme Salona je od 10:00 do 19:00. Ulaz na sajam je slobodan uz predočenje EU digitalne covid-potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati).
Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.