Zagrebački osnovnoškolci i srednjoškolci predstavili najbolje literarne, dramske i novinarske radove

U kultnome kazalištu Kerempuh otvorena je 29. smotra LiDraNo na kojoj će učenici osnovnih i srednjih škola predstaviti svoje radove u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu.

Foto: Jabuka TV

U kultnome kazalištu Kerempuh otvorena je 29. smotra Lidrano na kojoj će učenici osnovnih i srednjih škola predstaviti svoje radove u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu.

“Nagodinu slavimo svečanu 30. obljetnicu Lidrana. Ove godine u Zagrebu na županijskoj smotri sudjeluje preko 1000 učenika i preko 300 profesora, njihovih mentora. Mogu reći da je to najkreativnije, najmasovnije i najljepše natjecanje, odnosno smotra”, izjavila je Goranka Lazić, tajnica županijske smotre Lidrano.

Lidrano pomaže učenicima u razvijanju kreativnih sposobnosti.

“Taj život na sceni gradi karakter i definitivno poboljšava komunikacijske sposobnosti”, dodao je učenik Nikola Topolovec.

Kroz Lidrano učenici stvaraju put za buduće karijere.

“Među ovim mladim ljudima danas se nalaze budući likovni, glazbeni, ali i dramski, književni stvaraoci”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Nakon županijske Smotre najbolji učenici svoje radove će predstaviti na velikoj državnoj smotri koja će se održati od 20. travnja do 24. travnja.