Zagreb šalje tri milijuna kuna pomoći zbog poplava

Autor: Sarah Srdar 5/20/2014 10:29

Grad Zagreb pomoći će stanovnicima poplavljenih područja naše zemlje s tri milijuna kuna. To je prijedlog zagrebačkog gradonačelnika koji je po hitnom postupku uvršten na današnju, 13. sjednicu Gradske skupštine.

– Da sam predsjednik Vlade RH, spavao bih u Slavoniji skupa sa svim resornim ministrima, a sva građevinska operativa već bi bila tamo. Ne bih se vozio na amfibijama sa crnim sunčanim naočalama kao Sean Connery. Ali osjećaj za ljude netko ima, a netko nema. Zamislite da premijer leži u Gunji. Pa dobili bi izbore za Europski parlament – kritizirao je sa skupštinske govornice Milan Bandić i zamolio ostale zastupnike da ne mudruju o poplavama, već da pokažu socijalnu osjetljivost i solidarnost.

Osim tri milijuna kuna koja će se isplatiti iz proračunske zalihe, svi zastupnici s Nezavisne liste Milana Bandića donirat će po 10 tisuća kuna čime će se prikupiti dodatnih 170 tisuća kuna.

Prema prijedlogu potpredsjednika Gradske skupštine iz reda SDP-a, Davora Bernardića, na raspolaganje unesrećenim ljudima stavit će se i stanovi u naselju Sopnica Jelkovec.

– Svaki dobar prijedlog je dobrodošao. Stanovi su na raspolaganju, ali tko će iz Slavonije doći živjeti u Zagreb? Što će jesti? Beton? Treba poslati svu mehanizaciju u Slavoniju kako bi se do jeseni sanirala šteta, a ljudima izgradile kuće – odgovorio je Bandić.

HDZ-ov potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić podsjetio je kako je Zagreb pomogao svima i za vrijeme Domovinskog rata, a isto će postupiti i sada. No, potaknut gradonačelnikovom raspravom, nije mogao ne pohvaliti postupke svojih stranačkih kolega.

– Predsjednik povijesne hrvatske stranke, Hrvatske demokratske zajednice, Tomislav Karamarko, već je dva dana na terenu s ljudima u Slavoniji i zato ćemo dobiti EU izbore – rekao je Mikulić na što je dio zastupnika negodovao.