Zagreb s 4,5 milijuna financira Snježnu kraljicu

Autor: Valentina Jarnjak Glavaš 12/21/2012 14:16

Zimska groznica koja ovih dana vlada u Hrvatskoj uskoro će se preseliti na Sljeme. Naime, 4. i 6. siječnja na zagrebačkom brdu se održava 9. izdanje uz Kitzbul najpopularnije utrke u ski kalendaru. I ove godine nas na utrci očekuju brojna iznenađenja, a svjetska skijaška elita uvijek s oduševljenjem dolazi u Zagreb. Ono što je najvažnije, staza je već sad spremna za utrku.

– Jutros sam bio na Sljemenu i slika koju sam vidio je prekrasna. Nadam se da će nas nešto slično dočekati i kad krene Snježna kraljica jer to bi bilo perfektno – rekao je Reno Fleiss.

Dosta građana negoduje zbog ove utrke jer smatraju da se previše novca daje za jedno skijaško natjecanje u vrijeme dok se Hrvatska, a i Zagreb koprcaju u financijskim problemima.

– Proračun utrke isti je i za ovu i za prošlu godinu, znači oko 23 milijuna kuna. Ništa se nije promijenilo, nagrade su iste, a Grad i dalje sudjeluje s 20 posto što je otprilike 4,5 milijuna kuna – kazao je Pavlek

Nakon upita o financijama gradonačelnik Zagreba zdušno je krenuo u obranu Snježne kraljice. Njegovo mišljenje je da Zagreb s obzirom na uloženo dobije puno više.

– Tamo 2001. godine imali smo san da napravimo utrku i Snježna kraljica ići će i dalje. Novac koji Grad daje mizeran je u odnosu na dobitak koji grad ima. Turisti dolaze zbog ove utrke, cijeli svijet čuje za Zagreb, naravno da smo zadovoljni Snježnom kraljicom – za kraj će Bandić.