Zagreb konačno dobiva strategiju urbane sigurnosti

Alen Ostojić iz HSLS-a

Autor: S.M. 1/17/2013 11:19

Na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Zagreba, koja je zakazana uza ponedjeljak 5. siječnja, započet će se izrada strategije za urbanu sigurnost Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić prihvatio je zahtjev gradskog zastupnika Alena Ostojića da se pod hitno sazove sjednica kako bi se krenulo u izradu.

– Žao mi je da su prošlotjedne eksplozije podmetnutih eksplozivnih naprava motivirale gradonačelnika da prihvati moju inicijativu o kojoj govorim cijelo vrijeme mandata u Gradskoj skupštini.  Zagrepčani nemaju razloga za paniku i strah, ali iz ove ”eksplozivne škole” moramo izaći pametniji i odgovorniji naspram građana, jer upravo njihova sigurnost na javnim površinama mora biti imperativ u radu gradonačelnika i njegove uprava – rekao je Ostojić.
 
Dodao je kako bi Vijeće trebalo definirati sigurnosne prioritete te aktivnosti, nositelje i rokove izrade strategije.

Osim stalnih članova Vijeća za prevenciju, među kojima su načelnik PU zagrebačke Goran Burušić i njegov zamjenik Dubravko Teur, zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Davor Bernardić, predstavnici  ministarstva pravosuđa, socijalne skrbi, pročelnici gradskih ureda, predsjednici  Obrtničke komore i HGK Zagreba,  gradonačelnik je poziv uputio i drugim akterima života u gradu od predstavnika Zavoda za javno zdravstvo, Društva za psihološku pomoć, Zavoda za hitnu medicinu, pa do Joška Morića, direktora Službe sigurnosti ZGH-a, profesora Vlatka Cvrtile  s Fakulteta političkih znanosti i očekivano, gradskom zastupniku Alenu Ostojiću kao inicijatoru izrade strategije.