Zagreb ima previše javnih telefonskih govornica

Telefonska govornica

Autori: Tena Snajder,  10/28/2013 13:33

Jedna od stvari koja nam je nekada bila prijeko potrebna, a danas polako i sigurno odlazi u zaborav je i javna telefonska govornica. Mobiteli su gotovo u potpunosti istisnuli telefonsku govornicu iz svakodnevne uporabe. Ipak, neki građani, a osobito oni starije životne dobi, ne koriste mobitele već im je draži ovaj ‘starinski’ način telefonske komunikacije.

Građani su tako primijetili kako je uklonjena telefonska govornica koja je nekoć stajala u blizini  Osnovne škole Gračani te ih zanima postoji li mogućnost da se vrati na istu tu lokaciju. No, u Hrvatskom Telekomu čini se smatraju kako je telefonskih govornica u našem gradu i previše.

– Javna telefonska govornica na adresi Gračani 7 isključena je 6. kolovoza 2012. godine. Do isključenja je došlo zbog optimiziranja troškova poslovanja, a na osnovu analize prihoda. Hrvatski Telekom u potpunosti ispunjava regulatorne uvjete glede broja i dostupnosti javnih telefonskih govornica. Definirani broj potrebitih javnih telefonskih govornica nerijetko je značajno nadmašen, što je sukladno našoj društveno odgovornoj poslovnoj politici. Konkretno, u gradu Zagrebu imamo 22 posto više javnih telefonskih govornica u odnosu na naše obveze. Napominjemo da postoji javna telefonska govornica na bliskoj lokaciji, na adresi Gračansko dolje – zaključuju iz Hrvatskog Telekoma.