Zagreb dobiva sklonište za mačke: Investicija se planira za iduću godinu

Uz to što postoje neodgovorni vlasnici koji kućne ljubimce izbacuju na ulicu, dobra je vijest da je u Zagrebu velik broj i onih velikog srca koji te iste lutalice udomljavanju.

Foto: Ilustracija

U Zagrebu je iz dana u dan sve više napuštenih životinja. Mnoge od njih lutaju ulicama jer nisu čipirane pa je nemoguće otkriti vlasnika i kazniti ga zbog napuštanja ili mu vratiti izgubljenog ljubimca. Zbog toga je na području Stenjevca pokrenuta inicijativu za uređenje hranilišta za mačke koje bi bilo otvorenog tipa kako bi se napuštene životinje na toj lokaciji mogle okrijepiti, ali doznali smo još jednu vijest.

“Što se tiče skloništa za mačke, tijeku je izrada projektne dokumentacije. Vjerojatno ćemo iduće godine ići u investiciju. Trenutno se mačke zbrinjavaju preko hranilišta za mačke koja se organiziraju na pojedinim mjestima na kojima se inače okupljaju. S udrugama sudjelujemo u projektu i prvi smo grad u Hrvatskoj koji to radi”, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk.

“Mačke su životinje koje se teško udomljavanju, posebno one koje su u divljini”, dodaje.

Uz to što postoje neodgovorni vlasnici koji kućne ljubimce izbacuju na ulicu, dobra je vijest da je u Zagrebu velik broj i onih velikog srca koji te iste lutalice udomljavanju. Tako je kolovoz 2019. godine ušao u povijest kao mjesec u kojem je udomljeno najviše pasa od osnivanja Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba 2001. godine. Građani su udomili čak 107 pasa od čega je velik broj štenaca koji su s početkom ljetnih mjeseci preplavili zagrebačke ulice.