Zagreb dobio 110. osnovnu školu: Vrata otvorila Osnovna škola Ivanja Reka

Ova škola prostire se na 7580 metara kvadratnih, a vrijedna je nešto više od 96 milijuna kuna s PDV-om.

Foto: www.zagreb.hr

272 učenika danas su sjela u potpuno nove klupe. Svoja vrata otvorila je Osnovna škola Ivanja Reka, 110. osnovna škola u Zagrebu.

Objekt nove osnovne škole ima 16 učionica s pratećim kabinetima. Škola ima i upravni i gospodarski trakt, sanitarije, garderobe, komunikacije, trodijelnu školsku sportsku dvoranu, školsku knjižnicu, učenički klub, blagovaonicu i vanjski prostor sa sportskim igralištima i školskim vrtom.

Školsku godinu 2019./2020. škola započinje s radom u jednoj smjeni za 272 učenika u 16 razrednih odjela, od čega je osam odjela razredne i osam predmetne nastave.

“S obzirom na to da suvremeni način života nameće sve većem broju roditelja ne samo potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi nakon završetka redovite nastave već i potrebu za organiziranom brigom o djetetu, u Školi je organiziran i program produženog boravka u dvije odgojno-obrazovne skupine za potrebe 36 učenika od 1. do 4. razreda”, pojasnili su iz Grada Zagreba.

Ova škola prostire se na 7580 metara kvadratnih, a vrijedna je nešto više od 96 milijuna kuna s PDV-om.

“Siguran sam da će novi prostori pridonijeti povećanju broja kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija u vašem naselju. Želio bih da nova škola bitno doprinese poistovjećivanju naših sugrađana sa svojim gradom Zagrebom i da nova škola privuče i ljude iz drugih mjesta i krajeva te sportske i kulturne događaje koji će je ispunjavati životom. Poštovane sugrađanke i sugrađani, naša škola je naš zajednički uspjeh, investicija u našu bolju, ljepšu i zdraviju budućnost! Ona je već sada novi simbol Ivanje Reke i našeg Grada i želim vam svima da je učinkovito koristite i u njoj uživate”, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.