Zagreb će biti domaćin ILGA Europe u 2013. godini

Razglednice Kontre i Iskoraka `različite ljubavi

Autor: E.Š. 11/1/2011 13:54

Zagreb je izabran kao grad domaćin godišnje konferencije najveće i politički nautjecajnije LGBTI organizacije u Europi – ILGA Europe u 2013. godini.

Na 15. godišnjoj konferenciji ILGA Europe u Torinu prisustvovalo je 343 lezbijki, gejeva, biseksualnih, transeksualnih i interseksualnih (LGBTI) aktivista, visokopozicioniranih europskih i talijanskih političara te predstavnici drugih organizacija iz 43 zemlje. Odlučeno je da će organizatori godišnje konferencije ILGA Europe 2013. biti udruga Iskorak – Centar za prava seksualnih i rodnih manjina te lezbijska grupa Kontra.

Ljudska prava i tradicionalne vrijednosti: sukob ili dijalog bio je naziv teme konferencije na kojoj je usvojena deklaracija o situaciji o Sjevernom Cipru, koji je i dalje jedini teritorij u Europi gdje je obostrano voljan seksualni odnos između dvoje odraslih muškaraca i dalje kazneno djelo. Tijekom godišnje konferencije, predstavnici organizacija koje su članice ILGA Europe izabrali su nove članove u izvršni odbor ILGA Europe, među kojima se našla i Sanja Juras iz Udruge Kontra.