Zagreb bogatiji za još jedan simpoziij o kulturi

Glavni govornik simpozija je američki filozof Douglas Kellner

Autor: Maja Gujinović 11/19/2009 11:05

Samo tjedan dana nakon međunarodne konferencije ‘Exit Europe’ o europskim kulturnim politikama, u Zagrebu će se opet raspravljati o poziciji kulture u današnjem svijetu.

Naime, ovaj četvrtak i petak, 19. i 20. studenog, Hrvatsko društvo pisaca i projekt Jesen u Zagrebu, takozvani Yes.Zgb2, organiziraju međunarodni interdisciplinarni simpozij pod nazivom ‘Što preostaje od kulture?’, čija se tema krije u podnaslovu ‘Povratak ideologija i uspon novog malograđanstva

Kao poseban gost na simpoziju će sudjelovati i jedan od vodećih svjetskih teoretičara postmoderne, medija i kritičke teorije, a ujedno i profesor filozofije na američkom sveučilištu UCLA – Douglas Kellner.

Osim njega sudjeluju i Vjeran Katunarić, Dean Komel, Ugo Vlaisavljević, Iztok Osojnik, Taja Kramberger, Drago B. Rotar, Marijan Krivak, Nikola Petković, Boris Gunjević, Mate Kapović, Leonida Kovač, Krunoslav Nikodem, Andrej Nikolaidis, Jovan Nikolaidis, Srećko Horvat i Žarko Paić.

Osim zbog rasprave o usponu malograđanstva i dominacije ideologije kapitalizma, simpozij je i prilika da se obilježi i promovira novi broj časpisa za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti ‘Tvrđa’.

Program simpozija će se održati u Kulturno informativnom centru (KIC).