VW Multivan, metalik plavi, prodaje Grad Samobor

Autor: 7/9/2010 14:11

Dok u većini hrvatski gradova u vrijeme krize ”gruntaju” kako kupiti još pokoji automobil za ionako velik vozni parki, u Samoboru će ovih dana raspisati javni natječaj kako bi se riješili jednog ”limenog ljubimca”.

Naime, Gradska služba, kojoj se među ovlasti ubraja i briga o održavanju osobnih vozila Grada, uočila je kako im nedostaje vozila za obavljanje službenih poslova, dok u isto vrijeme na parkiralištu čami VW Multivan, kojeg baš nitko ne koristi. To je vozilo zbog svoje veličine, ali i načina korištenja, bilo premalo korišteno za potrebe Grada i njegovih službi.

-.-Maja Kočiš-.-Istodobno razne institucije željele su koristiti Multivan, što je Gradskoj službi stvaralo dodatne troškove, ali i probleme s obzirom da je postojala mogućnost da će se automobil na taj način oštetiti. Zbog toga su predložili da se Multivan proda, te da se tim novcem nabave dva manja automobila, poput Škode Fabije ili VW Pola.

Bivša vlast kupila Multivan iz obijesti

Da Multivan ide na prodaju, potvrdio nam je i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

– Bivša vlast taj je automobil kupila iz obijesti, a on danas stoji neiskorišten na parkingu – rekao nam je Beljak.

Da je Multivan pravi ulov za potencijalne kupce pokazuju brojke – star je svega tri godine, a za to je vrijeme prešao tek 57 tisuća kilometara. Upravo na tome se vidi koliko je Grad Samobor izgubio kupnjom tog gigantskog vozila. Naime, 2007. godine grad je za njega platio 305 tisuća kuna, a prema procjeni Porezne uprave, Multivan danas vrijedi 164.180,00 tisuća kuna. Upravo zbog toga što je automobil jako malo korišten, Grad se nada da će uspjeti dobiti i 180 tisuća kuna za njega.

Ukoliko ga ne uspiju prodati, nadaju se kako će ga kroz zastupničke kuće za prodaju automobila uspjeti zamijeniti za dva manja vozila.